Beneficiile învățării prin joc încep acasă

Atunci când oricare dintre noi ne gândim la școală, primul lucru care ne vine în minte cel mai adesea este o sală de clasa în care elevii ascultă profesorii, urmează instrucțiuni și dau teste. Recent, sistemul educațional a tot fost criticat, în special din cauza modului în care elevii mai mici sunt tratați. Profesorii se simt restricționați cu privire la anumite metode educaționale, părinții își simt copiii stresați și testați în mod exagerat, iar directorii simt o imensă presiune ca școlile să se poziționeze cât mai bine la testele standardizate.

Toate aceste aspecte duc la aceeași întrebare: Când a devenit procesul de învățare așa o pacoste? Nenumărate articole științifice vorbesc despre beneficiile educației prin joc. Experții promovează încorporarea distracției și a timpului liber în cadrul orelor pentru a le permite elevilor să proceseze informația mai eficient. În plus, orice părinte știe că atunci când copiilor le place ceea ce fac, vor să facă acel lucru din nou!

”Între 3% și 20% din timpul și energia copiilor mici sunt în mod obișnuit petrecute la joacă”, conform Learning Through Play (Învățare prin joc), așa cum este indicat și în Enciclopedia Dezvoltării Timpurie a Copilului. În plus, raportul mai menționează: ”Dacă copiii mici sunt privați temporar de oportunități de joacă, de exemplu dacă sunt ținuți în clasă, ei se joacă mai mult și mai energic după aceea. Și cum copiii investesc timp și energie în joacă și sunt oportunități de învățare în timp ce se joacă, înseamnă că există o nevoie pentru joacă.”

Părinții pot discuta cu profesorii și directorii cu privire la planurile lor de a încorpora metodologii de învățare bazate pe joc în formatul orelor. Totodată, cea mai puternică influență pe care o poți avea asupra abordării învățării de către copilul tău este prin a începe de acasă și a selecta cu atenție activitățile suplimentare.

Este copilul tău fascinat de anumite personaje din desene animate? Se uită la același film într-una? Înainte de culcare, citiți împreună întotdeauna cam aceleași cărți? Personajele populare pe care copilul tău a ajuns să le cunoască și să le iubească reprezintă mai mult decât o simplă distracție. Atunci când sunt folosite adecvat, ele pot fi încorporate în activitățile de învățare pentru a ajuta copilul să dobândească aptitudini educaționale valoroase.

În afara jocului imaginar, păpușile și figurinele pot fi folosite pentru a juca anumite scenarii în vederea exersării unor aptitudini de rezolvare a problemelor. Folosiți cuburi sau obiecte colecționate pentru a exersa adunarea sau înmulțirea, pentru a înțelege mai bine matematica. Înglobați teme în activitățile de învățare ale copiilor pentru ca ei să fie pe deplin captați. De exemplu, temele programelor de vară Bricks 4 Kidz includ construirea Super Eroului favorit sau aducerea la viață a perioadei Jurassic folosind piese LEGO®.

Prin utilizarea personajelor și obiectelor familiare, copiii se vor simți confortabil imediat pentru că ați creat un mediu distractiv. După aceea, învățarea va veni natural – fără rugăminți, pledoarii sau negocieri. Vrei să știi mai multe? Citește articolele noastre viitoare pe blog, care îți vor oferi idei concrete pentru metoda de învățare prin joc, pe care fiecare familie le poate implementa ușor acasă.

Ei cred ca e DISTRACTIE. Tu stii ca este EDUCATIE.

Vezi programele noastre

We Learn, We Build, We Play with LEGO® Bricks

Copyright © 2019 Bricks 4 Kidz. All rights reserved. PRIVACY POLICY | CORPORATE CONTACT | COOKIES

LEGO® and DUPLO® are registered trademarks of the LEGO® Group of companies which does not sponsor, authorize or endorse these programs or this web site.