De la artist în devenire la viitor fermier, importanța materiilor STEM se extinde asupra tuturor carierelor

May 24, 2017 | Programe educaționale, STEM |

Copilul tău visează să fie astronaut, doctor sau inginer? Dacă da, programele de vară STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică), cum ar fi cele organizate de Bricks 4 Kidz, se potrivesc mănușă intereselor lor. Dar cum rămâne cu acei copii care visează să devină artiști, scriitori sau fermieri? Chiar dacă ambiția unui copil nu se încadrează în sfera tradițională a științelor, tehnologiei, ingineriei și matematicii, totuși activitățile STEM îi vor ajuta să reușească.

Gândiți-vă: materiile STEM sunt peste tot. Indiferent ce carieră va alege copilul tău, STEM va reprezenta o parte majoră a activităților lui zilnice. De la o pădure vastă la un zgârie-nori, conceptul STEM este la fel de vibrant în natură cum este și în inima orașului. Nu contează dacă aptitudinile sunt aplicate acasă sau la serviciu. Fluența în materiile STEM îi va aduce copilului tău beneficii în nenumărate moduri.

Blog picture2

Gândire critică: Materiile STEM te ajută să dobândești aptitudini importante de gândire critică care creează viitorii oameni care găsesc soluții pentru diverse probleme. Atunci când construiesc o machetă LEGO®, copiii trebuie să urmeze instrucțiuni și să învețe din greșeli. Dacă macheta nu iese cum ar fi trebuit din prima, copiii trebuie să gândească în mod creativ și logic pentru a găsi soluția. Acest lucru îi învață de asemenea importanța răbdării și a flexibilității.

Tehnologia: Tehnologia continuă să evolueze într-un ritm extrem de alert, ceea ce înseamnă că toate joburile, de la arte la agricultură, vor necesita accesul la computer și la alte instrumente digitale. Aptitudinile tehnice dezvoltate au devenit o condiție obligatorie pentru generația următoare de lideri. Imaginați-vă ce ne va permite tehnologia să facem în următorii 10 sau 20 de ani!

Arte: Materiile STEM și artele au mai multe în comun decât ar crede majoritatea oamenilor. Arhitecții creează structuri uimitoare datorită aptitudinilor legate de inginerie și matematică. Programele software de design grafic valorifică puterea tehnologiei și a matematicii. Pictorii învață să combine culorile și să manipuleze planurile tot prin intermediul aptitudinilor legate de științe și matematică. În aceste moduri și în nenumărate altele, creativitatea și materiile STEM coexistă în întregul domeniu al artelor.

Inovația: Taberele STEM încurajează inovația iar acest fapt creează în schimb inovatorii viitorului din fiecare industrie. Fie că construiesc un robot, dezvoltă o serie animată sau creează un model LEGO® autopropulsat în tabăra Bricks 4 Kidz, copiii învață că atât creația, cât și inovația pot fi distractive. Atunci când ești concentrat pe inovație, nu există limite.

Cu programele STEM de astăzi, nu a fost niciodată mai șic să fii tocilar. Mark Zuckerberg, Steve Jobs și Bill Gates sunt nume celebre. Acum câteva decenii, pasionații de materii STEM erau tocilarii clasei. Azi, ei sunt acei copii ”cool” care vor fi inventatorii și liderii de mâine.

Ei cred ca e DISTRACTIE. Tu stii ca este EDUCATIE.

Vezi programele noastre

We Learn, We Build, We Play with LEGO® Bricks

Copyright © 2019 Bricks 4 Kidz. All rights reserved. PRIVACY POLICY | CORPORATE CONTACT | COOKIES

LEGO® and DUPLO® are registered trademarks of the LEGO® Group of companies which does not sponsor, authorize or endorse these programs or this web site.