Copiii joacă jocuri video toată ziua? Exista alternative.

Vântul bate ușor, soarele strălucește și ziua este plină de oportunități și posibilități. Totuși, copilul tău preferă să stea pe canapea și să joace jocuri video. Dacă nu mai știi cum să abordezi preferința copilului tău pentru realitatea virtuală în pofida vieții reale, este timpul să te ajutăm cu puțină inspirație.

Ca părinte, îl poți ajuta pe copilul tău să descopere o serie de activități care se suprapun intereselor lui și sprijină și procesul lui de învățare în același timp. Un lucru bun cu care poți să începi este să creezi o ”planșă a plictiselii”. Aceasta este o planșă albă sau o bucată mare de hârtie unde puteți scrie împreună posibile activități care vă vin în minte.

Direcții: Orice pare interesant este trecut pe planșă. Atunci când copiii nu au nimic de făcut, inspirați-vă de pe planșă. Transformați-o într-un document viu pe care ei pot adăuga idei. În plus, revizuiți-o periodic pentru a vedea câte activități au fost efectuate.

Iată câteva activități minunate cu care puteți începe planșa voastră:

Proiecte de vară: Poate nu vor recunoaște, dar copiilor le place să își petreacă timpul cu părinții lor. Încercați să stabiliți un obiectiv comun de a lucra la un proiect împreună. Construiți o casă în copac, creați o grădină a zânelor sau coaseți împreună o cuvertură. Veți învăța multe și vă veți simți împliniți.

Experimente științifice în bucătărie: Ce se întâmplă când amesteci apă cu praf de copt? Dar apă cu ulei de gătit? Înregistrați-vă rezultatele și vorbiți despre chimia care cauzează acea reacție. Țineți minte, supravegheați-vă întotdeauna copiii când faceți un experiment.

Fiți îndemânatici: Vizitați Pinterest sau citiți o carte de lucru manual de la bibliotecă. Alegeți câteva activități care vă interesează și mergeți la magazin după materialele necesare. Dacă este o zi frumoasă, întindeți o pătură afară și lăsați-vă creativitatea să strălucească în timp ce vă bucurați și de aer liber.

Înscrieți-vă copiii la un club de lectură la bibliotecă: Majoritatea bibliotecilor au un program de lectură pentru copii vara. Poate fi un club special de lectură pentru copii, care îi va ajuta să își facă noi prieteni.

Alegeți activitățile Bricks 4 Kidz: Activitățile ce au la bază jocul și construcția cu piese LEGO® pot fi o alternativă chiar distractivă pentru copilul tău dacă decizi să alegi un program de vacanță Bricks 4 Kidz. Susținut de experți în educație, programele SUMMER CAMPS propun o alternativă  atractivă la mediul virtual prin tematici de actualitate precum STAR WARS, CLASH OF CLANS, MINECRAFT, ANGRY BIRDS, POKEMON și multe altele. Astfel, copiii sunt invitați să recreeze diferite realități virtuale cu piese LEGO® într-un mediu non-competitiv în care pot socializa și se pot exprima creativ. Află mai multe pe www.bricks4kidz.ro.

Vizitați un muzeu: Aveți un mic artist sau istoric acasă? Multe muzee și universități oferă activități pentru copii pe o gamă largă de subiecte, inclusiv pictură, fotografie, arheologie și geologie.

Schițați trasee: Căutați drumuri și cartiere învecinate pe care să le explorați în orașul dumneavoastră, schițați trasee și apoi mergeți la o plimbare sau la o tură cu bicicleta. Luați-vă un sandviș și bucurați-vă de compania copiilor în timp ce faceți și puțină mișcare.

Pictură pe pietre: Descoperiți-vă latura artistică și oferiți dragoste celor din jur colecționând pietre și apoi scriind mesaje inspiraționale pe suprafața lor. Exersați generozitatea și oferiți-le cu bucurie prietenilor, vecinilor sau rezidenților unui centru de îngrijire local.

Iar în final, amintiți-vă că părinții sunt cele mai bune modele pentru copiii lor. Impuneți limite copiilor, dar și vouă înșivă, pentru

Ei cred ca e DISTRACTIE. Tu stii ca este EDUCATIE.

Vezi programele noastre

We Learn, We Build, We Play with LEGO® Bricks

Copyright © 2019 Bricks 4 Kidz. All rights reserved. PRIVACY POLICY | CORPORATE CONTACT | COOKIES

LEGO® and DUPLO® are registered trademarks of the LEGO® Group of companies which does not sponsor, authorize or endorse these programs or this web site.