Programe Școala Altfel

2020

 

Săptămâna Altfel 2020 București

Bricks 4 Kidz vă propune organizarea de ateliere educaționale pe bază de joc și construcție cu piese LEGO pe categorii de vârstă. Atelierele se pot desfășura în cadrul școlilor și grădinițelor interesate, vor fi coordonate de instructorii Bricks 4 Kidz, iar participarea cadrelor didactice este opțională. Gradul de dificultate al modelelor Bricks 4 Kidz este adaptat categoriei de vârstă, iar suportul de curs (prezentare Power Point) și materialele utilizate (planuri de construcții, kit-uri Bricks 4 Kidz cu piese LEGO tehnic, motoare, baterii, receivers & telecomenzi, piese DUPLO pentru preșcolari) vor fi furnizate în totalitate de Bricks 4 Kidz.

Structură atelier:
# Prezentare interactivă informații;
# Construcție model;
# Dezvoltare/personalizare model construit;
# Dezasamblare model.

La sfârșitul activității participanții vor primi o sinteză a termenilor și conceptelor cheie discutate.

Atelier ”REDU, REFOLOSEȘTE, RECICLEAZĂ!”

Știați că un om produce în medie 1.20 kg de gunoi pe zi? V-ați întrebat vreodată ce se întâmplă cu toate aceste deșeuri? Copiii vor construi un model de camion de gunoi și vor afla cum pot fi folosite deșeurile pentru a crea energie. Această activitate are la baza o discuție despre depozitarea, gestionarea deșeurilor și despre câteva provocări legate de eliminarea acestora.

Cu ajutorul pieselor LEGO și a modelelor tematice, copiii sunt invitați să exploreze moduri prin care pot contribui pozitiv la protecția mediului înconjurător și să adopte acțiuni concrete precum reciclarea sau consumul responsabil de produse sau materiale poluante.

Elevii se vor familiariza cu termeni precum deșeuri, descompunere, biomasa, energie regenerabilă, materie organica pe măsură ce se vor exprima creativ cu ajutorul pieselor LEGO.

TITLU: REDU, REFOLOSEȘTE, RECICLEAZĂ!
DURATĂ: 1 oră
VÂRSTĂ: 6-12 ani / 3-6 ani (DUPLO)
PREŢ: 25 lei/copil, atelierul se desfășoară pentru minim 15 copii
LOC: în școală (sala de curs) cu acordul părinților și al cadrului didactic.

Atelier ”ILUZIA OPTICĂ”

Copiii vor construi cu piese LEGO un dispozitiv (spinner optic) ce învârte o spirală pe un disc de hârtie. Dacă, în timp ce se învârte, spirala este privită cu atenție timp de câteva secunde, iar apoi privirea se mută către un obiect staționar, acesta din urmă va fi perceput în mișcare. Oare ce determină acest fenomen? Activitatea își propune să familiarizeze copiii cu diferitele tipuri de iluzii optice și modul în care acestea funcționează.

Vocabularul include termeni precum: iluzie, receptori senzoriali, percepție, interpretare, oboseală.

TITLU: ILUZIA OPTICĂ
DURATĂ: 1 oră
VÂRSTĂ: 6-12 ani
PREŢ: 25 lei/copil, atelierul se desfășoară pentru minim 15 copii
LOC: în școală (sala de curs) cu acordul părinților și al cadrului didactic

Atelier ”DRAGSTER”

Dragsterul este o mașină specială de curse, care poate atinge viteze foarte mari într-un interval scurt de timp. Capabil să parcurgă 400m în doar 4½ secunde, acest vehicul accelerează mai repede decât un avion cu reacție sau un monopost! La sfârșitul cursei, dragsterul poate atinge 480 km/h și poate ! Activitatea își propune să explice cum reușește aceasta mașină sa atingă o viteză atât de mare.

Vocabularul include termeni precum: iluzie, receptori senzoriali, percepție, interpretare, oboseală.

TITLU: DRAGSTER
DURATĂ: 1 oră
VÂRSTĂ: 6-12 ani
PREŢ: 25 lei/copil, atelierul se desfășoară pentru minim 15 copii
LOC: în școală (sala de curs) cu acordul părinților și al cadrului didactic

We Learn, We Build, We Play with LEGO® Bricks

Copyright © 2015 Bricks 4 Kidz. All rights reserved. PRIVACY POLICY | CORPORATE CONTACT | COOKIES

LEGO® and DUPLO® are registered trademarks of the LEGO® Group of companies which does not sponsor, authorize or endorse these programs or this web site.